Gelsin 2009, Bildiği Gibi Gelsin! demis biri??

Hosuma gitti bu yazi sizinle paylasayim dedim. Galatasaray üniversitesi'nde düzenlenen Blog Konferansı'nda bu yıl ilk defa Blog Ödülleri dağıtıldı. Tunç Kılınç en iyi Reklam - Pazarlama kategorisi'nde ödül almiştir. Bu yazida onun blogundan aynen aktariyorum...

Üç sorumuz var:

1.) 2008 deyince ne hatırlıyorsun?

2.) Aynı soruyu, mutlu bir insan olarak, bir yıl sonra bugün nasıl cevaplamayı isterdin?

3.) Yüz yüze olsaydın, bir üstteki yorumu yazan kişinin verdiği cevaplara dayanarak ona ne derdin?

2007 yıl sonundaki yazımıza yorum bırakanların ne kadar gönüllerinden diledikleri gibi bir yıl olmuş 2008, bunu hep birlikte okumak ilginç olacak. Bu sene ilk defa yorum yazacaklara da, seneye bu zamanda tekrar dönüp birlikte bakacağız…

Önce benim cevaplarım:

1.) 2008 deyince ne hatırlıyorsun?

Geçen sene, 2008 beklentilerim için şöyle demişim:

“Türkiye ve diğer ülkelerde görmediğim yerlere daha sık gidebildim, koçluğun yanında keyif alarak yapacağım bir uğraş daha buldum, en az bir ayı aralıksız İstanbul dışında geçirdim ve deliler gibi aşık oldum” diyebilmek istiyorum.

Bu dediklerimin hiçbiri olmadı ama 2008 yine de harika bir yıldı!

Sadece tek yere gidebilmiş; ikinci bir uğraş bulmamış; bırak bir ay İstanbul dışında olmayı, 1 gün bile denize girmeyerek kendi rekorunu kırmış, aşık maşık olmamış olsam da… Hem öyle istendiği zaman aşık olunmuyor ki! O yüzden onu bu sene yazmayacağım işte : )

2008 iş tutarlığı adına iyi bir yıldı sadece. Ben yine de bu seneyi çok iyi hatırlayacağım. Nedenini bilmemekte hoşuma gidiyor ayrıca!

2.) Aynı soruyu, mutlu bir insan olarak, bir yıl sonra bugün nasıl cevaplamayı isterdin?

Kendimce çılgın işler yaptım diyebilmek istiyorum. Daha fazla deli insan tanıdım, farklı yerler gördüm, değişik lezzetler taddım, riskli işlere girdim… Ha bir de, sağlık konusunda her şey yolundaydı bu sene demek geçiyor içimden.

3.) Yüz yüze olsaydın, bir üstteki yorumu yazan kişinin verdiği cevaplara dayanarak ona ne derdin?

Bu soru (mecburen) bir tek bende cevapsız kalıyor. Bu yazıya ilk yorumu yazacak kişi için ise ben “bir üstteki kişi” olmuş oluyorum!

Şimdi sıra sizde. Buyrun.

5 yorum:

  1. 1-Huzur ve iyileşme yılı, hırssız bir hayatın mümkün ve çok daha iyi olduğunu anladığım, kendime, oğluma vakit ayırabildiğim yıl.
    2-Mutlu, huzurlu ve kendimi geliştirebildiğim ve sevdiğim hem de gelir getiren bir uğraş edindiğim yıl
    3-Seni seviyorum, aşık ol ve mutlaka beni ziyarete gel

    YanıtlaSil
  2. Ayyyyyy ne guzel yazmissin saol canimmmmm

    YanıtlaSil
  3. 1- Dileksiz girerim ben yıllara. Çok basit ama Sevgi, ilgi, yemek ve hediye görmek için birebir iple çekeceğim bir yılı daha beklemeyi seviyorum. O yuzden yılbaşı ağacım, marta kadar kalır. Öbür yıl ağacı 'henüz' kaldırmışken gelir çünkü. Saded, bir şey dilemedim, ve onlar da olmadı.

    2- Sonunda istediğim bigstep lerden birini geçtim. Kendimle gurur duyuyorum ama daha da önemlisi dünya benimle gurur duyuyor, oksijenini dilediğim kadar kullanabilir, çiçeklerini koparabilirim! Çünkü önce doğuya gittim, 15 aile'nin çocuğuna gizliden yardım edecek kadar iyi durumdayım. Oradan afrika'ya geçeceğim. Volkan da benimle. Oralara bisikletle, yürüyerek veya koşarak veya yüzerek en fazla uçarak gittik. Nasıl heyecanlandığımı anlatamam.

    Ama asla o inanılmaz gerçeği, kıyametler kopartan o ışığı bulamadım. Çünkü Bulmamak için özellikle biraz daha az düşündüm, üşüyerek uyudum ama bulmadan döndüm.

    Ve evet döndüm. Gerisini 2010 yılbaşı ağacı altında yazarak kendime çağırmaya karar verdim. İçine yaldızlar mı koymadım. Hippopotamuslar mı yapıştırmadım =)

    Neyse 3- O kadar isterim ki bizim büyük dünyamız, küçücük kalpleri çalmaya çalışan zihinlerden kurtarsın bizi!

    Güzel sorulara teşekkür.

    Ben de mi sorular sorsam =)

    YanıtlaSil
  4. Sormadigin ayip, bu kabiliyetle!

    YanıtlaSil
  5. saatlerinde bir yanlışlık mı var =)

    YanıtlaSil

2leep