Herkes bizi görecek hatta Zeki Müren bile…

Herkes bizi görecek hatta Zeki Müren bile… yalanı üzerine yazı yazacaktım vazgeçtim, söyleyeceğimin doğasına aykırı. Bende twitlerimi topladım, aradaki boşlukları doldurdum, tembellik mi ettim? Kesinlikle.

Konu şu; internet.Aslında internet üzerinden paylaşım, blog, linkedin, tumblr, facebook, twitter ve diğerleri ile iletişim kuruyoruz evet ama artık bunu da herkes yapıyor. Ve çok da enteresan değil. Yani internet de zamanı gelince yerini baska bir mecraya mutlaka bırakacak tıpkı televizyon gibi ama o vakte kadar canını iyice bir çıkarırız.

Örneğin bir blogger düşünelim, edebiyat alanında yazılarını paylaşıyor ve diyelim ki çok da başarılı, yazılarını blogunda paylaştığı için ertesi gün herkes bu yeteneği tanıyacak diye bir sey yok, çok zor. Bu kadar çok sesin arasından onun sesini duyurması rastlantısal olmuyor. Ancak cok farklı bir dil tutturup bir de blogunu popüler hale getirmesi gerekir.

Önce ilgi çekmeli sonra kendini göstermeli, herşey cok hızlı akıyor, ayak uydurması zor. Öyle uzun uzun düşünüp üzerine bilimsel verilere filan dayandırmak, hikaye, yok öyle bir şey. Samimi, profesyonel, ev yapımı farketmez, hemen şimdi yapılması da gerekiyor.

Şimdi internette olmak moda. Sosyal ağlarda bir yerde de mutlaka görünmeli. Bu sadece insanlar değil markalar için de geçerli. Kısaca klasık pazarlama teknikleri aynen devam, sadece dil ve mecra farklı.

Algının yönetilmesi ve hatta yönlendirilmesi devreye giriyor çünkü gerçeklerle kimse ilgilenmiyor esas olan kafalarda ne/neler yarattığımızda.Kim kesin olarak diyebilir ki dünyanın en iyi kolası Coca-Cola'dir? Ayrıca Zeki Mürende kimseyi göremedi.

yuzey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2leep